Stemme & Sang

Mange mennesker tror at de er født med én bestemt lyd i deres stemme. Og på den måde er begrænset i deres udtryk. Men jeg oplever at stemmen kan udrette de mest utrolige lyde og forandringer. Det er som regel et spørgsmål om hvad man er vokset op med, og hvordan man sidenhen træner stemmen.

Jeg har for eksempel oplevet en del unge piger der ikke synger så kraftigt. Alle ville de kunne optræne mindst ligeså meget kraft som de store sangdivaer, men deres opvækst, rollen som pige, eller teenageårenes generthed kan være årsager til at man kun har optrænet ”den stille” stemme-indstilling. Omvendt kender vi eksemplet med at mange sorte stemmer er powerfulde, men forestil dig at du hver søndag går i gospelkirke og træner den indstilling i stemmen hvor der fyres op under kedlerne. Til sammenligning kan vi tænke på sangtraditionen i den danske folkekirke – det klangideal – og dermed den stemmeindstilling vi indøver der, er meget langt fra Aretha Franklin, Christina Aguilera eller Whitney Houston og måske tættere på Sissel Kjyrkeby!!”

Gennem min uddannelse på Københavns Universitet med fokus på stemme, 3-årig diplom uddannelse på Complete Vocal Institute, utallige kurser og mange tusinde timers undervisning, har jeg oplevet at alle har en mulighed for at ændre og udvikle deres stemme. Vi er ikke født med en bestemt lyd. Vi er født med et instrument der kan indtage en masse forskellige indstillinger og oftest bliver vi identificeret med den lyd vi tilfældigvis lagde os fast på igennem vores opvækst.

Musik

Ligesom jeg brænder for at hjælpe andre med deres performance, har jeg også et blødt punkt for at skabe og udøve musik.

Samarbejde med Canadiske producere:
www.ulrikecard.dk

Mit seneste projekt:
BASTION